Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Малки банички с праз, бекон и гъби

Малки банички с праз, бекон и гъби

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Малки банички с праз, бекон и гъби1 / 2
19/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет
  • кашкавал - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • праз - 4 стръка
  • гъби - 500 г
  • бекон - 500 г
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете гъбите в подсолена вода, нарежете на ситно бекона, запържете до златисто и го извадете от тигана.

В същата мазнина задушете нарязания на шайби праз и прибавете нарязаните гъби, солта и черния пипер.

Когато стане готова плънката, дръпнете от огъня и прибавете разбитите яйца, а след това - настъргания кашкавал.

Сложете плънка във всеки лист от корите, навийте ги на руло, полейте с 2-3 с.л. от бульона, в който са врели гъбите и запечете баничките във фурната до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: