Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско с кисело зеле и кървавица

Свинско с кисело зеле и кървавица

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Свинско с кисело зеле и кървавица1 / 2
19/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
155 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • кисело зеле - 1 малка зелка
  • свински ребра - 500 г
  • сланина - 100 г
  • кървавица - 1 парче
  • бяло вино - 100 мл
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сланината на малки парчета, изпържете я и прибавете ситно нарязания лук. Изпържете го до пожълтяване.

В огнеупорен съд подредете ред нарязано кисело зеле, ред тънки ивици месо.

Отгоре поставете ребърцата, а върху тях - изпържената с лука сланина.

Най-отгоре наредете нарязаната на колелца кървавица. Залейте всичко с бялото вино и малко зелева чорба.

Налейте вода, така че течността да достига само до 2/3 от продуктите. Захлупете съда с капак и печете ястието в слаба фурна поне 90 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: