Гюзлеме с месна плънка

04/10/2011
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
"Гюзлеме с агнешко - отсега спазваме диета, за да можем да изядем повече от него!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20 617
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • мая - 1 кубче
  • сол - 1 ч.л.
  • агнешко месо - 500 г смляно, може пилешко или свинско
  • лук - 1 глава кромид
  • магданоз - около 7 стръка
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - лют на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Набрашнете добре плота, изсипете всичкото брашно и направете кладенче в средата, където постепенно добавяйте водата, маята и солта. Замесете тестото и го оставете да втаса половин час.

Набрашнете плота отново, размесете тестото, разделете го на топки, които трябва да разточите на тънки кори.

Пригответе месната плънка като запържите накълцания лук, прибавите каймата и магданоза и овкусите с подправките. Напълнете с малко от плънката всеки разточен лист, навийте го на руло.

Изпечете гюзлеметата на широк сач за по 3 минути от всяка страна.подобни рецепти тук

5 4
4 5
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

надету
надету
01.10.2013 20:19
Оригиналната рецепта за гюзлеме тесто се прави без мая.
Само брашно,вода,сол,оцет,мас.Разточва се на тънък лист, поръсват се само с натрошено сирене и се загъват четирите краища, като плик /писмо/ и се печат на сач.
Може по вкус и с друга плънка.
1
0
диана
диана
29.06.2013 20:23
Рецептата е чудесна и със сигурност скоро ще я изпробвам!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв