Кекс Мишел

MichelleMichelle
Новак
12186382
Кекс Мишел1 / 2
24/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • шоколад - половин блокче
  • стафиди - около 50 г по желание
  • течен шоколад - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разбивате яйцата със захарта. Разбира се не е проблем дали ще е на ръка или с миксер. Разликата е, че с миксер ще е по-бързо.

2. Добавяте киселото мляко и олиото. Докато разбърквате, внимателно прибавяте и брашното, което предварително е пресято с бакпулвера.

3. Настъргвате половината блокче шоколад (и ако сте взели стафиди, добавяте и тях) и разбърквате отново.

4.Сместа се изсипва във форма 24 см диаметър, намазнена и набрашнена, и се пече в предварително загрята фурна на 175 градуса.

Аз лично го изпичам на фурна с горно и долно печене с вентилатор, за около 40 мин.

Първите 15 - 20 минути не отваряйте фурната за да не спадне кексът. Проверявайте с клечка за зъби за готовност - когато забодете клечката в средата, като я извадите да остане суха.

Когато е готов, извадете го от фурната, оставете го за 5 минути, след което го извадете от формата.

По желание го намажете с течен шоколад! Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони
Дони
Изглежда много апетитен..ще се пробва
24.12.2014 16:03
1