Торта Снежно чудо

11/01/2015
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
"Казват Всяко чудо за три дни, но тази торта Снежно чудо обикновено се изяжда още на първия "
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 817
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • захар – 2 ч.ч.
  • бакпулвер – 1 ч.л.
  • брашно – 1 ч.ч.
  • ванилия – 1 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • масло – 100 г
  • сметана – 250 г
  • вода – 100 мл
  • за белтъчния крем
  • яйца – 5 бр. (белтъци)
  • захар – 350 г
  • сол – 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се блат, като яйцата се разбиват на пяна и се добавя 1 чаша захар и ванилията. Добавя се брашното, всичко се разбърква и се излива в тава, намазана с масло.

Пече се 40 минути на 180 градуса. Вади се и се реже на три части така, че да се оформят три блата. Докато се пече блатът, се приготвя сметанов крем. Маслото се разбива на пяна с останалата захар и след това се добавя сметаната.

Приготвя се белтъчният крем. Смесва се водата и захарта и се оставя да кипне, след което котлонът се намалява и се вари сироп около 15 минути. Белтъците се разбиват на сняг със солта. Готовият сироп се излива на тънка струйка в белтъците при непрекъснато разбиване с миксер.

Разбиването продължава, докато кремът не изстине. Изстиналите блатове се мажат със сметанов крем и се редят един върху друг, а отгоре се покриват с белтъчния крем.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар