Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Японско снежно суфле

Японско снежно суфле

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Японско снежно суфле1 / 2
15/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • лимонов сок - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр. (белтъци)
  • желатин - 2 с.л.
  • захар - ½ ч.ч.
  • ягоди - 8 бр.
  • лимонова кора - 2 ч.л. (настъргана)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се залива с 1 чаша преварена вода и се оставя за 30 минути. Добавя се захарта и всичко се разтваря на водна баня при непрекъснато бъркане. Ягодите се измиват, махат се дръжките и плодовете се подсушават.

Слагат се в дълбока купа. Белтъците се разбиват на сняг и постепенно се добавя желатинът. Добавя се лимоновата кора и лимоновият сок и всичко се разбива, докато не се сгъсти.

След това сместа се излива върху ягодите и всичко се охлажда в хладилника, докато се стегне. Преди сервиране формата се потапя в гореща вода и се обръща върху чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: