Круши в бутер тесто

29/12/2014
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо755
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бутер тесто – 500 г
  • круши – 5 бр.
  • кафява захар – 5 с.л.
  • яйца – 2 бр. (жълтък)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се режат на половинки, маха се сърцевината и отгоре върху половинките се правят разрези.

Тестото леко се разточва. Върху тестото се слагат половинките круши и се изрязва тестото така, че около крушите да има по един сантиметър.

Тестото по ръба на крушата се маже с разбит жълтък с малко захар. Крушата и тестото се поръсват със захар. Плодовете се пекат 15 минути на 200 градуса.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар