Италиански пай със сушени плодове

07/01/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 047
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • кайсии - 1 00 г сушени
  • смокини – 100 г сушени
  • сини сливи – 50 г (без костилки) сушени
  • фурми – 50 г
  • портокали – 30 г захаросани портокалови кори
  • мед – 4 с.л.
  • коняк – 2 ч.л.
  • брашно – 1 ч.ч.
  • мая – 20 г
  • масло – 3 с.л.
  • бадеми – 100 г филирани
  • сол – 1 щипка
  • прясно мляко – 3 с.л.
  • яйца – 1 бр.
  • лимони – 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кората на лимона се настъргва, сокът се изцежда. Портокаловите кори и сушените плодове се режат на ситно и се смесват. Заливат се със смес от подгрят мед и коняк, лимоновата кора и сока. Оставят се за 5 часа.

От брашното, маята, млякото, 2 супени лъжици масло, яйцето и солта се замесва тесто и се оставя за половин час на топло. Добавят се сушените плодове със сока.

Добавят се бадемите и всичко се разбърква. Тестото се слага в тава, постлана с хартия за печене, и се оставя на топло за половин час. Пече се 1 час на 180 градуса и се намазва с останалото масло.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Мариела Христова
Истинска прелест.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв