Свински пържоли с марината и сос с коняк

27/12/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 915
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.2 от 5

Необходими Съставки

  • свински пържоли – 4 бр.
  • лимони – 2 бр.
  • зехтин – 4 с.л.
  • джинджифил – 2 с.л. на прах
  • сол – 2 щипки
  • коняк – 100 мл
  • чесън – 1 глава
  • мед - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се слага в дълбок съд и се залива със сока от двата лимона. Поръсва се със ситно нарязания чесън и се оставя за 1 час.

Всяка пържола се запържва в зехтина от двете страни до златисто. Конякът се смесва с джинджифила, меда и маринатата, в която се е киснало месото. Пържолите се нареждат в съд от йенско стъкло.

Останалият зехтин се загрява в тиган, добавя се сосът и се кипва. Пържолите се поръсват със сол, заливат се със соса, покриват се с капак и се пекат 30 минути на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар