Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Солено Руло»Руло със сьомга и спанак

Руло със сьомга и спанак

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Руло със сьомга и спанак1 / 2
10/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 кг
  • сьомга - 1 кг филе
  • масло - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • яйца - 1 бр. (жълтък)
  • сметана - 50 г
  • чесън - 1 скилидка
  • копър - 1 връзка
  • спанак - 250 г
  • сол - 2 щипки
  • за намазване
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се нарязва на ситно. Половината масло се разтопява и в него се запържва нарязаният на кубчета лук. Добавя се рибата и се пържи 3 минути.

Добавя се черният пипер, сместа се охлажда и се добавя жълтъкът, сметаната и копърът. Спанакът се реже на едро и се запържва в останалото масло.

Добавя се нарязаният на ситно чесън и солта. Върху тава се слага фолио или хартия за печене. Тестото се разделя на две и се разточва леко. Едната част се слага в тавата и ръбовете се намазват с разбито яйце.

Върху тестото се слага спанакът, отгоре рибата и всичко се покрива с останалото тесто. Правят се 3 дупки за излизане на парата и тестото се маже с разбито яйце. Пече се 30-40 минути на 250 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: