понеделник, 20 октомври

Крем Маскарпоне

Публикувана от:
Видяно: 61 830 пъти
Националност: Италианска Кухня
Категория: Кремове
Рецепта за Крем Маскарпоне
Приготвяне
Общо

Необходими Продукти

  • маскарпоне - 300 г пресен
  • яйца - 3 жброя
  • захар - 3 с.л.
  • ром - 3 с.л. или вино Марсала

Приготвяне на Крем Маскарпоне

Разделете жълтъците от белтъците.

Разбийте белтъците до твърд сняг за около 10 минути, като може да прибавите малко сол за по-лесното им стягане.

Жълтъците разбийте със захарта, докато се получи гъст, побелял крем.

Започнете да смесвате жълтъците с белтъчената смес като бъркате леко до получаване на гладка смес. Разбъркването става с дървена шпатула или с миксер на най-ниска степен, за да не спаднат белтъците. Малко по малко добавяйте и маскарпонете, като не спирате да бъркате. Най-накрая се слага и рома.

Крем Маскарпоне е традиционен за приготвянето на тирамису и други италиански сладкиши, но може да се сервира самостоятелно, гарниран с бишкоти, плодове и др.

4.0 от 27 Гласа

Отзиви (8)

  • 0
    0
    Отговор
    Диди

    2013-07-30, Оценка 3 от 5 за Крем Маскарпоне

    Не знам, може и да е много вкусно, но ако сте боледували от салмонела като мен, никога не бихте яли нищо със сурови яйца. Ужасно е, вервайте ми...
  • 0
    0
    Отговор
    alure

    2013-07-29, Оценка 3 от 5 за Крем Маскарпоне

    по най-добрата рецепта за тирамису се прави крем забайон - където се използват жълъци които се разбиват на водна баня без да заврат и така се пасторизират и няма проблем с яйцата
  • 0
    0
    Отговор
    moni-bonboni
    moni-bonboni

    2012-10-26, Оценка 4 от 5 за Крем Маскарпоне

    Кремът е много вкусен, става за пълнене на много вкусотии :)
  • 0
    0
    Отговор
    аз

    2012-09-23, Оценка 4 от 5 за Крем Маскарпоне

    нека не ви разочарова като кажа че Тирамису-то също се прави със сурови жълтъци
  • 0
    0
    Отговор
    Мана

    2012-05-23, Оценка 3 от 5 за Крем Маскарпоне

    Ами то голяма част от кремовете се правят със сурови яйца. Не разбирам кое намирате за странно. Аз го приготвих, но според мен захарта е твърде малко - стана тежък и безвкусен!
  • 0
    0
    Отговор
    жана

    2012-05-15, Оценка 3 от 5 за Крем Маскарпоне

    Пак тия италианци не са доизмислили нещата - може ли крем със сурови жълтъци сега...:) Купете си пресния яйца и действайте смело
  • 1
    2
    Отговор
    pepi

    2012-05-15, Оценка 5 от 5 за Крем Маскарпоне

    Ами като те притесняват не яж
  • 0
    1
    Отговор
    di_bika

    2011-09-11, Оценка 4 от 5 за Крем Маскарпоне

    Суровите жълтъци и белтъци ме притесняват. Няма ли опастност от салмонела - например ?

Вкусна и лесна рецепта за Крем Маскарпоне. Доволен ли си от това, което намери? Разгледай останалите специалитети за Крем Маскарпоне. Изпробвани рецепти от местната и чуждестранна кухня. Съвети как да сготвим Крем Маскарпоне в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с безброй ястия, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.