неделя, 7 февруари

Крем Маскарпоне

От ЕфросияМастър Шеф / Автор25/08/2010
Приготвяне
Общо
Изпрати Крем Маскарпоне
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо78 785
  • Преглеждания за месеца193
  • Преглеждания за седмицата193
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Продукти

  • маскарпоне - 300 г пресен
  • яйца - 3 жброя
  • захар - 3 с.л.
  • ром - 3 с.л. или вино Марсала
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта

Приготвяне на Крем Маскарпоне

Разделете жълтъците от белтъците.

Разбийте белтъците до твърд сняг за около 10 минути, като може да прибавите малко сол за по-лесното им стягане.

Жълтъците разбийте със захарта, докато се получи гъст, побелял крем.

Започнете да смесвате жълтъците с белтъчената смес като бъркате леко до получаване на гладка смес. Разбъркването става с дървена шпатула или с миксер на най-ниска степен, за да не спаднат белтъците. Малко по малко добавяйте и маскарпонете, като не спирате да бъркате. Най-накрая се слага и рома.

Крем Маскарпоне е традиционен за приготвянето на тирамису и други италиански сладкиши, но може да се сервира самостоятелно, гарниран с бишкоти, плодове и др.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
3.9 от 31 Гласа

Отзиви (9)

Най-новитеНай-добритеНай-лошите
0
0
Отговор
Jolie_
Ирина Андреева Jolie

2016-01-23, Оценка 5.0 от 5 за Крем Маскарпоне

Това ако е крем Маскарпоне за Тирамису(всъщност за каквото и да е) жълтъците непременно трябва да минат за кратко през термична обработка на водна баня както казаха и преди мен.
3
0
Отговор
Диди

2013-07-30, Оценка 3.0 от 5 за Крем Маскарпоне

Не знам, може и да е много вкусно, но ако сте боледували от салмонела като мен, никога не бихте яли нищо със сурови яйца. Ужасно е, вервайте ми...
3
0
Отговор
alure

2013-07-29, Оценка 3.0 от 5 за Крем Маскарпоне

по най-добрата рецепта за тирамису се прави крем забайон - където се използват жълъци които се разбиват на водна баня без да заврат и така се пасторизират и няма проблем с яйцата
0
0
Отговор
moni-bonboni
Моника

2012-10-26, Оценка 4.0 от 5 за Крем Маскарпоне

Кремът е много вкусен, става за пълнене на много вкусотии :)
1
0
Отговор
аз

2012-09-23, Оценка 4.0 от 5 за Крем Маскарпоне

нека не ви разочарова като кажа че Тирамису-то също се прави със сурови жълтъци
0
0
Отговор
Мана

2012-05-23, Оценка 3.0 от 5 за Крем Маскарпоне

Ами то голяма част от кремовете се правят със сурови яйца. Не разбирам кое намирате за странно. Аз го приготвих, но според мен захарта е твърде малко - стана тежък и безвкусен!
0
0
Отговор
жана

2012-05-15, Оценка 3.0 от 5 за Крем Маскарпоне

Пак тия италианци не са доизмислили нещата - може ли крем със сурови жълтъци сега...:) Купете си пресния яйца и действайте смело
2
2
Отговор
pepi

2012-05-15, Оценка 5.0 от 5 за Крем Маскарпоне

Ами като те притесняват не яж
1
1
Отговор
di_bika

2011-09-11, Оценка 4.0 от 5 за Крем Маскарпоне

Суровите жълтъци и белтъци ме притесняват. Няма ли опастност от салмонела - например ?
1
0
НанаОпасТност не може да има, но за опасност не можем да бъдем сигурни...

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Вкусна и лесна рецепта за Крем Маскарпоне. Доволен ли си от това, което намери? Разгледай останалите специалитети за Крем Маскарпоне. Изпробвани рецепти от местната и чуждестранна кухня. Съвети как да сготвим Крем Маскарпоне в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с безброй ястия, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.