Крем Маскарпоне

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
25/08/2010
"Сигурни сме, че кремът Маскарпоне е измислен, за да направи тортите вкусни, а диетите - безсмислени!"
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Сготви+2 точки
1 Потребител и ти сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо83 516
  • Преглеждания за месеца477
  • Преглеждания за седмицата96
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг3,9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • маскарпоне - 300 г пресен
  • яйца - 3 броя
  • захар - 3 с.л.
  • ром - 3 с.л. или вино Марсала

Приготвяне на Крем Маскарпоне

Разделете жълтъците от белтъците.

Разбийте белтъците до твърд сняг за около 10 минути, като може да прибавите малко сол за по-лесното им стягане.

Жълтъците разбийте със захарта, докато се получи гъст, побелял крем.

Започнете да смесвате жълтъците с белтъчената смес като бъркате леко до получаване на гладка смес. Разбъркването става с дървена шпатула или с миксер на най-ниска степен, за да не спаднат белтъците. Малко по малко добавяйте и маскарпонете, като не спирате да бъркате. Най-накрая се слага и рома.

Крем Маскарпоне е традиционен за приготвянето на тирамису и други италиански сладкиши, но може да се сервира самостоятелно, гарниран с бишкоти, плодове и др.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.9
Общо 32 гласували
5 14
4 6
3 9
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
Мартина Тракова
Бих добавила,че е по -добре да се смесят жълтъците и маскарпонето и чак след това белтъците.Да не забравяме ,че суровия белтък крие доста рискове.
0
0
Ирина Андреева Jolie
Това ако е крем Маскарпоне за Тирамису(всъщност за каквото и да е) жълтъците непременно трябва да минат за кратко през термична обработка на водна баня както казаха и преди мен.
1
0
Диди
30.07.2013 09:43
Не знам, може и да е много вкусно, но ако сте боледували от салмонела като мен, никога не бихте яли нищо със сурови яйца. Ужасно е, вервайте ми...
3
0
alure
29.07.2013 22:42
по най-добрата рецепта за тирамису се прави крем забайон - където се използват жълъци които се разбиват на водна баня без да заврат и така се пасторизират и няма проблем с яйцата
4
0
Моника
Моника
26.10.2012 22:56
Кремът е много вкусен, става за пълнене на много вкусотии :)
0
0
аз
23.09.2012 17:03
нека не ви разочарова като кажа че Тирамису-то също се прави със сурови жълтъци
1
0
Мана
23.05.2012 15:15
Ами то голяма част от кремовете се правят със сурови яйца. Не разбирам кое намирате за странно. Аз го приготвих, но според мен захарта е твърде малко - стана тежък и безвкусен!
0
0
жана
15.05.2012 12:53
Пак тия италианци не са доизмислили нещата - може ли крем със сурови жълтъци сега...:) Купете си пресния яйца и действайте смело
0
0
pepi
15.05.2012 11:15
Ами като те притесняват не яж
2
2
di_bika
11.09.2011 22:42
Суровите жълтъци и белтъци ме притесняват. Няма ли опастност от салмонела - например ?
Нана
16.08.2015 20:04
ОпасТност не може да има, но за опасност не можем да бъдем сигурни...
1
0
2
1

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с