Крем Маскарпоне

25/08/2010
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Сигурни сме, че кремът Маскарпоне е измислен, за да направи тортите вкусни, а диетите - безсмислени!"
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо94 663
  • Преглеждания за месеца1242
  • Преглеждания за седмицата179
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • маскарпоне - 300 г пресен
  • яйца - 3 броя
  • захар - 3 с.л.
  • ром - 3 с.л. или вино Марсала
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете жълтъците от белтъците.

Разбийте белтъците до твърд сняг за около 10 минути, като може да прибавите малко сол за по-лесното им стягане.

Жълтъците разбийте със захарта, докато се получи гъст, побелял крем.

Започнете да смесвате жълтъците с белтъчената смес като бъркате леко до получаване на гладка смес. Разбъркването става с дървена шпатула или с миксер на най-ниска степен, за да не спаднат белтъците. Малко по малко добавяйте и маскарпонете, като не спирате да бъркате. Най-накрая се слага и рома.

Крем Маскарпоне е традиционен за приготвянето на тирамису и други италиански сладкиши, но може да се сервира самостоятелно, гарниран с бишкоти, плодове и др.подобни рецепти тук

5 15
4 7
3 9
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Мартина Тракова
Бих добавила,че е по -добре да се смесят жълтъците и маскарпонето и чак след това белтъците.Да не забравяме ,че суровия белтък крие доста рискове.
0
0
Ирина Андреева Jolie
Това ако е крем Маскарпоне за Тирамису(всъщност за каквото и да е) жълтъците непременно трябва да минат за кратко през термична обработка на водна баня както казаха и преди мен.
1
0
Диди
Диди
30.07.2013 09:43
Не знам, може и да е много вкусно, но ако сте боледували от салмонела като мен, никога не бихте яли нищо със сурови яйца. Ужасно е, вервайте ми...
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв