Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Пуешко месо с кедрови ядки

Пуешко месо с кедрови ядки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пуешко месо с кедрови ядки1 / 2
30/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 600 г
  • кедрови ядки - 5 с.л.
  • коняк - ½ ч.ч.
  • зехтин - 4 с.л.
  • бульон - 2 ч.ч. зеленчуков
  • салата айсберг - 1 бр.
  • балсамов оцет - 1 ч.л.
  • нар - 4 с.л. зърна
  • сол - 2 щипки
  • стафиди - 1 шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стафидите се накисват в коняка за 1 час и се отцеждат. Месото се запържва в зехтин, добавя се бульонът и солта и се задушава под капак до омекване.

Оцетът се смесва с останалия зехтин и се разбърква. Сервира се, като в чиния се слагат листа от салатата айсберг, поливат се със сос, слага се нарязаното месо, поръсва се с кедрови ядки, зърна от нар и стафиди и се полива с останалия сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: