Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Италиански сладкиш със смокини и бадеми

Италиански сладкиш със смокини и бадеми

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Италиански сладкиш със смокини и бадеми1 / 2
10/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • смокини - 14 бр.
  • бадеми - 300 г
  • захар - ¾ ч.ч.
  • масло - 150 г
  • пудра захар - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бадемите се попарват, ципата се отстранява и се смилат на прах. Смокините се режат на половинки. Малко от маслото се загрява в тиган, добавя се ванилията и изцеденият сок от лимона. Добавя се захарта и сместа се оставя да кипне.

Добавят се смокините, котлонът се намалява и плодовете се карамелизират. Сваля се от котлона и се оставя да изстине. В блендер се слагат пудрата захар и маслото, добавят се яйцата и бадемите.

Всичко се разбърква добре и се излива в тавичка, постлана с хартия за печене. Отгоре се слагат смокините и сладкишът се пече 50 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: