Торта Медовик с два вида шоколад

13/01/2015
"Перфектна торта трябва да бъде поне с два вида шоколад и да е приготвена с много любов "
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 902
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг3.5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 300 г
  • захар - 200 г
  • масло - 100 г
  • мед - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч. л.
  • за крема
  • масло - 300 г
  • кондензирано мляко - 400 мл подсладено
  • орехи – 100 г (смлени)
  • за украса
  • бял шоколад - 50 г
  • шоколад - 50 г тъмен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Медът, маслото и захарта се разтопяват на водна баня при непрекъснато бъркане за 4 минути. Добавя се содата, яйцата и брашното. Замесва се тесто, оставя се да изстине и се правят 8 топчета.

Разточват се и се пекат по 5 минути на 200 градуса.

Приготвя се крем, като маслото се разбива и по малко се добавя кондензирано мляко и смлени орехи.

Блатовете се мажат с крем и се слагат един върху друг.

Най-горният се намазва с крем и се поръсва със стърготини от бял и тъмен шоколад. Оставя се в хладилника за 8 часа.

подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар