Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена Риба»Сьомга със зелен фасул и портокалов сос

Сьомга със зелен фасул и портокалов сос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Сьомга със зелен фасул и портокалов сос1 / 2
08/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Божествен вкус и аромат, с които да шашнете гостите"

Необходими Продукти

  • сьомга - 1 кг филе от
  • зелен фасул - 500 г (замразен)
  • портокали - 3 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • джинджифил - 1 щипка на прах
  • масло - 120 г
  • соев сос - 2 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сокът от портокалите се изцежда. Смесва се със соевия сос и оцета. Добавя се джинджифилът и солта. Всичко се вари 4 минути на бавен огън при непрекъснато бъркане. Сваля се от котлона.

Половината масло се реже на парченца и се добавя в соса. Чесънът се реже на ситно. Останалото масло се стопява в тиган, добавя се замразеният фасул, чесънът и всичко се готви на среден огън 7 минути.

Рибата се реже на 6 равни парчета, всяко се слага в намазана с мазнина тава с кожата нагоре. Намазва се с топлия портокалов сос и се пече 5 минути на 200 градуса.

Обръща се, полива се със соса и се пече още 5 минути. Поднася се със зелен фасул и портокалов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: