Обърната торта с ананас

08/01/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
"Ефектно изкушение за всички, които обожават домашните торти "
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 447
  • Преглеждания за месеца158
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ананас – 12 шайби (от консерва)
  • масло – 200 г
  • захар – 1 и ¾ ч.ч.
  • брашно – 2 ч.ч.
  • яйца – 2 бр.
  • прясно мляко – 100 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер – 2 ч.л.
  • индийско орехче – ¼ ч.л.
  • сол – 1 щипка
  • олио – 2 с.л.
  • ягоди – 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиропът от ананасите се излива, но се запазва. Ананасите се подсушават със салфетки. Половината масло се загрява в тиган и се добавя една чаша захар и се кипва при непрекъснато бъркане.

Излива се в тавичка, постлана с хартия за печене така, че да виси извън тавата. Хартията се маже обилно с олио. След като е излят карамелът, върху него се редят ананасовите шайби.

Приготвя се тесто, като останалото масло се оставя да омекне и се разбива до крем с остатъка от кафявата захар и ванилията. Едно по едно се добавят яйцата.

Брашното се смесва със солта, индийското орехче и бакпулвера. Половината се добавя в яйчената смес и се разбърква. Добавя се млякото и половин чаша ананасов сироп. Добавя се останалото брашно и всичко се разбърква.

С това тесто се заливат ананасите и се пекат 40 минути на 180 градуса. Тортата се охлажда и внимателно се обръща върху голяма чиния. Хартията се маха и след като се охлади, тортата се украсява с ягоди.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар