Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Неаполитански сладкиш с бадеми и круши

Неаполитански сладкиш с бадеми и круши

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Неаполитански сладкиш с бадеми и круши1 / 2
10/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 1 и ½ ч.ч.
  • масло - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 2 с.л.
  • сол - на върха на ножа
  • за заливката
  • кайсиев конфитюр - 2/3 ч.ч.
  • коняк - 2 с.л.
  • за плънката
  • бадеми - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • круши - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, солта, маслото, яйцата и водата се замесва тесто и се оставя в хладилника за 30 минути. Слага се в тавичка и се оформят стенички. Оставя се отново в хладилника.

Приготвя се плънка, като крушите се обелват и се нарязват на резени, напръскват се с лимонов сок. Бадемите се смилат и се смесват с разбитите със захар яйца и пресятото брашно.

Плънката се слага върху тестото и отгоре са редят крушите, като се притискат към плънката.

Пече се 35 минути на 190 градуса. Конфитюрът се затопля заедно с коняка и малко вода. С този сироп се залива горещият сладкиш. Поднася се охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: