Сладкиш с грис, шоколад и карамелизирани ябълки

08/01/2015
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 339
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ябълки – 3 бр.
  • масло – 50 г
  • захар – ¼ ч.ч. (за карамела)
  • грис – 200 г
  • захар – 150 г
  • яйца – 2 бр.
  • кисело мляко – 250 г
  • сода – 1 ч.л.
  • какао – 20 г на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грисът, захарта, яйцата, какаото, киселото мляко и содата се смесват. Оставят се за 30 минути.

Разтопява се масло и в него се запържват за 1 минута нарязаните ябълки. Поръсват се със захарта за карамел и се карамелизират 10 минути при непрекъснато бъркане.

В тава, постлана с фолио и намазана с мазнина, се слагат ябълките и отгоре се излива тестото. Пече се 25 минути на 180 градуса. Изважда се от тавата, като се обръща.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар