Пържен дроб с бекон

26/08/2010
"Не пропускайте магданоза, защото той отлично подчертава вкуса на този деликатес "
Готвене15 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 182
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • дроб - 4 парчета телешки, свински или агнешки
  • масло - 25 г краве
  • бекон - 3 тънки резена
  • брашно - 1 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • магданоз - ситно нарязан
  • орехи - 2 с.л.
  • лимони
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се запържва с маслото за 2 минути от всяка страна, изважда се от тигана и се слага на топло.

В същия тиган се запържва за 2 минути нарязания на филийки и потопен в брашно дроб, след което се слага в затоплен съд.

Дробът и беконът се смесват и се заливат със затопления в тиган оцет.

Овкусява се с подправки и смлените орехи.

Дробът се поднася с много магданоз и лимон.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ани Канева
Ани Канева
17.02.2015 20:42
Много ми хареса рецептата! Дробът става сочен, а не сух, какъвто си е обичайно...но аз го запържих без брашно. Към маслото прибавих и зехтин, защото когато е само масло загаря бързо. И няма нужда допълнително от лимон, тъй като оцетът му придава достатъчно киселичък вкус и според мен не е необходимо да се окиселява и с лимон, но както вие си предпочитате! Рецептата е добра!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв