Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Лимонов пай с кардамон

Лимонов пай с кардамон

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Лимонов пай с кардамон1 / 2
31/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • захар - 1 ч.ч.
  • нишесте - 1 с.л.
  • кардамон - 1 щипка млян
  • лимони - 2 бр.
  • за тестото
  • захар - 6 с.л.
  • масло - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 2 и ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимоните се измиват и се подсушават. Кората им се настъргва. Брашното и бакпулверът се пресяват, добавят се кората от лимоните и солта.

Захарта се смесва с маслото и едно по едно се добавят яйцата. Добавя се брашното. Замесва се тесто и се оставя за 30 минути в хладилника.

Лимоните се режат на парченца, семките се отстраняват. Лимоните се пасират, добавя се захарта, кардамонът и нишестето. Тестото се дели на 2 равни части.

Разточват се и едната част се слага в тава, намазана с мазнина. Отгоре се слага плънката и се покрива с другата част от тестото. Ръбовете се защипват и се пече 35 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: