Туршия – парена

24/07/2013
Елена
отЕленаНовак
"Затворете парена туршия сега и зимата ще ни споменавате с добро!"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции6-7 големи бурк
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38 213
  • Преглеждания за месеца155
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • камби – 3 кг.
  • домати – 1.5 кг.
  • моркови – 1 кг.
  • зеле – 2 кг.
  • карфиол – 1.5 кг.
  • чесън
  • целина
  • вода – 1 л.
  • оцет – 3 ч. ч.
  • сол – 1 к. ч.
  • захар – 1 ч. ч.
  • бахар
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • олио – 1 ч. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се и се изчистват камби, зелени домати, карфиол, моркови, зеле и целина. Смесва се водата с оцета, солта, захарта, черен пипер, бахар, дафинов лист и се слага да заври в голям съд.

Във врящата смес се пускат почистените камби и се държат докато марината отново заври след което се изваждат. По същия начин се обработват и зелените домати, но предварително надупчени с вилица.

На дъното на буркана се слагат зелените домати след това морковите, изчистени и нарязани на кръгчета, върху тях камбите с парченца карфиол по средата и най-отгоре нарязаното зеле. Между така наредените зеленчуци се слага по малко чесън и нарязана целина.

Заливат се с изстиналата марината, към която се прибавя олиото.

Бурканите се затварят и се стерилизират около 10 мин.подобни рецепти тук

5 5
4 3
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар