Сладоледена ананасова торта

07/01/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо696
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ананас – 2 бр.
  • яйца – 3 бр. (белтъци)
  • течна сметана – 750 мл
  • захар – 200 г
  • шоколад – 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ананасите се режат по дължина на половинки. Вади се меката част и се реже на кубчета. Кипва се вода със захарта и в нея с решетъчна лъжица се пускат кубчетата ананас за по 30 секунди и се вадят. Четвърт от готовите кубчета се отделят настрана.

Останалите се пасират. Белтъците се бият на сняг и се смесват с половината от сметаната. Пюрето от ананас се смесва с белтъчната смес. Добавят се кубчетата ананас. Сместа се слага в купа и се покрива с фолио за свежо съхранение. Слага се във фризера.

Шоколадът се настъргва. Останалата сметана се нагрява на бавен огън и се добавя шоколадът при непрекъснато бъркане. След разтварянето на шоколада се сваля от котлона и се охлажда до стайна температура.

Оставя се за 6 часа в хладилника. Вади се и се разбива с телче. Купата от фризера се потапя за няколко секунди в гореща вода и сладоледът се обръща върху голяма чиния. Намазва се с крем и се оставя за още 2 часа във фризера. По желание се добавят ядки.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар