Лавандулови палачинки

30/12/2014
Илария
отИларияМастър Шеф37211203
"За ароматна закуска, за сладък обяд или за романтична вечеря - тези Лавандулови палачинки стават за всеки повод "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо928
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно – 400 г
  • прясно мляко – 400 г
  • лавандула – 2 ч.л. сушена
  • яйца – 2 бр.
  • захар – 2 щипки
  • сода – 1 ч.л.
  • оцет – 3 капки
  • олио – 6 с.л.
  • за соса
  • ягоди – 300 г
  • захар – 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се разтваря в млякото. Добавя се лавандулата, като се намачква с пръсти, за да стане почти на прах. Млякото се загрява, без да кипва. Сваля се от котлона и се оставя да се охлади напълно.

Яйцата се разбиват с миксер на пяна. В купа се слага брашно, добавя се млякото и се разбърква. Добавят се яйцата и внимателно се разбъркват. Добавя се содата, гасена с оцет.

Пържат се палачинки в намазан с олио тиган. Получават се плътни, но много нежни палачинки.

Приготвя се сос, както ягодите се пасират, смесват се със захар и леко се затоплят. Палачинките се сервират, като се сгънат на триъгълници и се полеят със соса.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар