Топла торта Наполеон

31/12/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
"Една толкова вкусна торта, кръстена на един толкова амбициозен мъж, станал император "
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 300
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 500 г
  • прясно мляко – 1 л
  • масло – 100 г
  • захар – 450 г
  • брашно – 2 с.л.
  • нишесте – 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва на кори, набождат се с вилица и се пекат по 5 минути на 180 градуса. Приготвя се крем, като млякото се кипва. В това време се разбиват яйцата със захарта, нишестето и брашното.

Тази смес се налива на тънка струйка във врящото мляко и се оставя да кипне. Сваля се от котлона и се оставя да се охлади до 40 градуса. Добавя се омекналото масло и се смесва до разтварянето му.

С този крем се намазват блатовете и се редят един върху друг, като върху последния блат се слага крем, а отгоре се поръсва с натрошени трохи от изпеченото тесто. Десет минути след намазването с крем тортата може да се поднася.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар