Ментова панакота

02/01/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 722
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • прясно мляко – 125 мл
  • лимони – 1 бр.
  • ягоди – 10 бр.
  • желатин – 20 г
  • захар – 180 г
  • течна сметана – 900 мл
  • мента – 20 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се залива със студеното мляко. Когато набъбне, се разтваря на бавен огън. Ментата се измива и се накъсва на листенца. Няколко листенца се оставят за украса, останалите се нарязват на ситно.

Сметаната се кипва със захарта на бавен огън. Сваля се от котлона и се добавя настърганата кора на лимона. Похлупва се с капак и се оставя за 20 минути.

Нарязаната мента се смесва с 2 супени лъжици от сметаната. Тази смес се добавя към сметаната и се разбърква. Добавя се желатинът с млякото и се разбърква внимателно.

Сместа се претрива през ситно сито. Разпределя се в малки стъклени чаши и се оставя за 2 часа в хладилника. Сервира се, украсена с ягоди и ментови листенца.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар