Италиански десерт с два вида сирене и шоколад

03/01/2015
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
"Италианските десерти са толкова вкусни, че трябва да е незаконно "
Приготвяне45 мин.
Готвене5 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 816
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг3,8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • рикота – 250 г
  • пудра захар – 80 г
  • течна сметана – 300 мл
  • заквасена сметана – 120 г
  • ягоди – 10 бр.
  • шоколад – 250 г
  • маскарпоне – 250 г сирене
  • масло – 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът се разтопява с течната сметана и маслото. Сваля се от котлона. Добавя се маскарпонето.

Налива се в стъклени чаши и се оставя за 30 минути в хладилника.

Рикотата се разбива с пудрата захар и по малко се добавя сметаната. Този крем се шприцова в чашите върху шоколадовия.

Сервира се, украсен с цели ягоди по желание.подобни рецепти тук

5 1
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар