Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Лесна сицилианска касата

Лесна сицилианска касата

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Лесна сицилианска касата1 / 2
02/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
250 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бадеми - 300 г
  • захар - 400 г
  • вино - 6 с.л.
  • маскарпоне - 750 г сирене
  • пудра захар - 100 г
  • праскови - 600 г (от компот)
  • плодове - 50 г захаросани
  • шоколад - 50 г
  • блатове - 2 бр. готов, за торта
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бадемите се варят 2 минути, отцеждат се и се маха ципата. Измиват се и се пекат на сух тиган 6 минути при непрекъснато бъркане. Смилат се. От 200 г захар и 150 милилитра вода се вари гъст сироп, добавят се бадемите и се нагрява при непрекъснато бъркане 4 минути.

Сместа се слага в плоска чиния, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да се охлади. След това се смила с машинка за месо.

Прасковите се режат на парчета. Шоколадът се настъргва. Маскарпонето се смесва със пудрата захар, добавят се прасковите, шоколадът и захаросаните плодове.

Две трети от марципановата смес се разточва върху маса, поръсена с пудра захар. Покрива се с единия блат и се напръсква с 3 супени лъжици вино.

Отгоре се слага крема с маскарпоне и праскови. Покрива се с другия блат и се напръсква с вино. Останалата бадемова смес се разточва и с нея се покрива блатът. Оставя се в хладилника за 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: