Суфле с какао

25/08/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф444
"Обзалагаме се, че ще успеете да приготвите това нежно суфле от първия път и то без чужда помощ "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6-8 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 618
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в голяма тенджера, сипете бързо брашното и веднага долейте врялото мляко, в което е сложена ванилията. Прибавете захарта и бъркайте крема, докато заври, след което махнете от котлона.

Разделете тази смес на две части. Към едната прибавете един разбит жълтък, а към другата втория жълтък, разбит с какаото.

Разбийте жълтъците на гъста пяна, но само два, защото в едно суфле винаги се слагат повече жълтъци, отколкото белтъци. Разпределете по равно белтъците в двете смеси.

Малки форми за печене се намазват с масло, първо се изсипва една част от какаовото суфле, а отгоре и се залива с жълтото суфле.

Формите се пекат около 25 минути в умерена фурна. Готовото суфле се залива с карамел, приготвен от захар и 1-2 лъжици червен ром и се поднася.подобни рецепти тук

5 6
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Виолета
Виолета
04.06.2013 17:40
Пише, че към едната смес добавяме единият жълтък, към другата другия и накрая разбиваме още 2 желтъка на гъста пяна .. как става това като имаме само 3 яйца ии къде отиват белтъците?
1
0
Христина
Христина
13.10.2012 15:10
Пише :Разбийте жълтъците на гъста пяна ,а не на сняг.
1
0
радина
радина
12.03.2011 13:03
Разбийте жълтъците на гъст сняг, но само два, защото в едно суфле винаги се слагат повече жълтъци, отколкото белтъци. Разпределете поравно белтъците в двете смеси.
Жълтъци на сняг ?
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв