Птичи гнезда

cvetomiracvetomira
Новак
1352150
04/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
7
"Чудесна идея за гости - хем се приготвят лесно, хем са и много ефектни, а вкусът им също не е за подценяване!"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • магданоз
  • галета - 1 шепа или 1 филия хляб
  • яйца - 6 бр. /по едно за гнездо/
  • чубрица
  • сол
  • риган
  • ким - 1 щипка
  • яйца - 4 - 5 бр.
  • кашкавал
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата като за кюфтета. Оставете за 30 минути да се овкуси.

Намазнете тава и оформете от сместа големи топки, в средата на които правете лека вдлъбнатина.

Сложете гнездата да се пекат за половин час на 200 градуса.

След това разбийте яйцата и залейте в дупките. По желание може да сложите по едно цяло яйце на всяко гнездо.

Поръсете около тях с кашкавал и сложете гнездата да се запекат отново за около 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Юстиниян Ясенов
Юстиниян Ясенов
Получиха се добре .
27.10.2023 21:13