Крем супа с моркови и шампанско

04/01/2015
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо569
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • моркови – 1 и ½ кг
  • шампанско – 8 с.л.
  • сметана – 250 г
  • пилешки бульон – 500 мл
  • черен пипер – ½ ч.л.
  • сол – 2 щипки
  • магданоз – 8 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се обелват и се нарязват на кубчета, заливат се с една чаша бульон и се задушават до омекване.

Пасират се и се добавя останалият бульон. Добавя се солта и черният пипер, сместа се кипва и се сваля от огъня.

Добавя се сметаната и се разбърква. Супата се сервира, като във всяка чиния се поръси нарязан магданоз и се добави по 1 супена лъжица шампанско.
подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар