Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Крем супа с моркови и шампанско

Крем супа с моркови и шампанско

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Крем супа с моркови и шампанско1 / 2
04/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • моркови - 1 и ½ кг
  • шампанско - 8 с.л.
  • сметана - 250 г
  • пилешки бульон - 500 мл
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 2 щипки
  • магданоз - 8 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се обелват и се нарязват на кубчета, заливат се с една чаша бульон и се задушават до омекване.

Пасират се и се добавя останалият бульон. Добавя се солта и черният пипер, сместа се кипва и се сваля от огъня.

Добавя се сметаната и се разбърква. Супата се сервира, като във всяка чиния се поръси нарязан магданоз и се добави по 1 супена лъжица шампанско.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: