Свински ребърца с кисело зеле

07/01/2015
от ИвайлоНовак
"Такава класика сме ви спретнали за обяд, че ще ви се прииска да изтананикате Одата на радостта "
Приготвяне30 мин.
Готвене140 мин.
Общо170 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 492
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински ребра - около 1 кг
  • кисело зеле - 1.2 кг
  • зелев сок - 320 мл
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 - 4 скилидки, по желание
  • олио - 4 с.л.
  • мас - 1 с.л. пълна, свинска
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • карамфил - 1 - 2 зрънца по желание
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинските ребра, подсушете ги добре с кухненска хартия или кърпа и ги поръсете с малко черен пипер. Нарежете ги на парчета по 2 ребърца.

Загрейте част от олиото в голям тиган и запържете хубаво ребърцата от двете страни, след което ги извадете в тавата, в която ще печете ястието.

Добавете останалото олио и мастта в тигана и прибавете нарязания ситно лук. Разбъркайте и след 4 минути добавете нарязания чесън и скълцаното зеле. Поръсете с подправките, но внимавайте да не прекалите със солта.

Бъркайте за няколко минути и снемете съда от котлона. Сипете зелето при ребрата, като ги подредите отгоре и ги подпъхнете в зелето. Долейте зелевия сок, а при нужда и малко вода.

Важно е продуктите в тавата да са покрити с течност. Покрийте с алуминиево фолио или капак и сложете ястието да се пече за около 2 часа в предварително загряна на около 200 градуса фурна.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар