Суши с рачешки рулца

12/01/2015
Никола
отНиколаНовак
"Готови ли сте да се справите с предизвикателството да приготвите суши у дома?"
Приготвяне80 мин.
Готвене30 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 960
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • ориз - 500 г за суши
  • оцет - 3 с.л. за суши
  • сол - 1 - 2 ч.л. или на вкус
  • захар - 2 ч.л. или на вкус
  • рачешки рулца - 1 опаковка
  • чушки - 1 бр. червена
  • сьомга - 100 г
  • краставици - 1/2
  • кори нори - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза според указанията на опаковката - сложете го да се вари в посоченото количество вода, като преди това го измиете добре в няколко води. След като поеме водата, го снемете и го оставете под капак за 15-20 минути. След това объркайте с оцета, захарта и солта.

Оставете ориза да изстине напълно и нарежете през това време зеленчуците - чушката на тънки ленти заедно с краставицата. Сьомгата също може да нарежете на лентички.

На рогозка за суши сложете една кора Нори, навлажнявайте пръстите си и разпределете от ориза отгоре на равен пласт. В основата на листа подредете по малко сьомга, краставица и чушка и отгоре рачешки рулца по дължина. Завийте стегнато сушито и направете така и останалите кори с ориза.

Нарежете на кръгчета сушито и поднесете със соев сос и уасаби по желание.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар