Телешки медальони със спанак

16/01/2015
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90410300
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 216
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото се измива, почиства се от ципите и се реже на 6 парчета. Начукват се, придава им се кръгла или овална форма и се запържват в маслото от двете страни, за да се запечатат.

Спанакът се задушава с 1 супена лъжица вода под капак до омекване. Пасира се, добавя се сметаната, захарта, солта, лимоновият сок и всичко се загрява на бавен огън, без да кипва.

Ястието се сервира, като в чиниите се налива от соса и в средата се слага медальон. Поръсва се с магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар