Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Пирог»Руски картофен пирог с риба

Руски картофен пирог с риба

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Руски картофен пирог с риба1 / 2
15/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • риба - 400 г филе
  • олио - 2 с.л.
  • сметана - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва до прозрачно.

Рибното филе се сварява за десетина минути. Отцежда се и се реже на ситно.

Смесва се с лука и 2 супени лъжици сметана.

Картофите се обелват, варят се и се мачкат с 3 супени лъжици сметана.

В съд от йенско стъкло се слага половината картофено пюре, отгоре се слага плънката и пирогът се покрива с пюре.

Руския картофен пирог с риба се пече 30 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: