Лозови сарми с телешко

14/01/2015
Мариян
отМариянНовак
Приготвяне90 мин.
Готвене90 мин.
Общо180 мин.
Порции40 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо608
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

задушете нарязания лук в част от маслото с малко водичка. Разбъркайте го с червения пипер и снемете от котлона.

Добавете каймата, ориза, черен пипер и нарязаните зелени подправки. Посолете на вкус, долейте малко вода и задушете, докато водата се поеме от ориза.

Ако ползвате пресни лозови листа, ги попарете, а консервираните измийте добре. Завивайте по 1 ч.л. от сместа във всеки лист.

Подреждайте сармите в пръстен гювеч, залейте с малко мазнина и 1 и 1/2 ч.ч. топла вода.

Сложете капака и варете на тих огън до готовност. Поднесете сармите със сос от разбитото кисело мляко с останалото масло и малко червен пипер.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар