Пикантни макарони с кайма

24/10/2010
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Специално предложение за любителите на пастата "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20 841
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4,7 от 5

Необходими Съставки

  • макарони - 350 г
  • кайма - 500 г смляно месо
  • зехтин - 1 и 1/2 кафеена чашка
  • лук - 2 глави кромид
  • доматено пюре - 150 мл
  • къри - 1 - 2 ч.л
  • кашкавал - 100 г, настърган
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и го задушете в мазнина, след което добавете и доматеното пюре. През това време сварете и отцедете макароните.

Към лука и пюрето прибавете каймата и задушавайте до готовност, като към края овкусите обилно с кърито, сол и черен пипер.

Макароните се поднасят разбъркани с приготвената смес и кашкавала.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 12
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

МАРИЯНА
МАРИЯНА
15.05.2014 10:58
Много лесено и вкусно става с кашкавала.
0
0
Здравко
Здравко
14.06.2013 17:12
Каймана предварително ли се запържва, или се добавя директно към лука и пюрето?
0
0
Dimitar
Dimitar
14.06.2013 17:06
Е как да примеря точно 350гр. макарони и ми се струва много 1 чаша и половина зехтин ?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв