Пиле яхния по селски

16/01/2015
Тонко
отТонкоНовак
"Днес ще ви предложим тази лесна селска манджа, с която ще си оближете пръстите"
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо108 209
  • Преглеждания за месеца1537
  • Преглеждания за седмицата83
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 кг
  • брашно - 30 г (3 с.л.)
  • олио - 60 мл
  • лук - 3 - 4 глави кромид
  • чушки - 1 бр. зелена пиперка
  • домати - 200 г (3 - 4 бр.)
  • магданоз - 1/2 връзка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Порционирайте пилешкото и сложете да се задуши в мазнината и малко вода. Добавете с него и нарязания лук.

След това добавете брашното и червения пипер. Долейте вода и като заври, добавете нарязаната ситно пиперка с обелените и нарязани на парчета домати.

Оставете ястието да ври на тих огън и посолете. Финално поръсете с нарязания магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Цветанка Цветанова
добавих и морков :)
0
1
Ivo
Ivo
06.09.2016 21:17
Липсва дафиново листче, 1-2 зърна бахар и толкова чер пипер, щипка захар.
Брашното се разтваря в студена вода и тогава се прибавя, за да не става на бучки.
Може да се замести с нишесте.Нишестето не променя вкуса....1-2 скилидки нарязан чесън, правят ястието по пикантно. По желание може да се добави и лют червен пипер.
Не видях сол в рецептата.
Тонко явно си новак..... Изв.
Снимката не е на тази рецепта !!!
18
3
Джемиле Чешлиева
Всеки го приготвя по различен начин.
3
2
Наталия Митева
Към тази яхнийка накрая се добавя и чесън, а пиперката трябва да е печена. Може да се сложи и съвсем малко ориз вместо брашно
7
4

Виж всички коментари или напиши такъв