Песто Росо (Червено песто)

18/01/2015
Илария
отИларияМастър Шеф37211203
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции1 бурканче
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 639
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • сушени домати - 2 шепи (около 150 - 200 г)
  • домати - 1/2 среден по размер
  • чесън - 1 скилидка
  • маслини - 2 бр. обезкостени
  • кашкавал - 2 с.л. настърган или повече (Пармезан)
  • орехи - 1 с.л. счукани
  • зехтин - на око
  • балсамов оцет - 1 ч.л. или малко повече
  • лимонов сок - 1 ч.л. прясно изцеден, по желание
  • сол - на вкус
  • захар - 2 щипки
  • босилек - 1 к.л. сушен, може и пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете сушените домати в гореща вода, докато омекнат хубаво. След това ги отцедете, но запазете водата, и ги накълцайте по-ситно.

Смесете ги в блендер или чопър с нарязания половин пресен домат, долейте от водата, където са киснали доматите, и разбийте малко.

След това добавете скълцания чесън, маслини, балсамов оцет и зехтин и преценете дали има нужда от още вода. Започнете да разбивате, докато започне да става гладко.

След това добавете подправките, малко лимонов сок (може и без, за да не стане прекалено кисело), настъргания кашкавал и малко орехи по желание. За кратко разбъркайте и е готово.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар