Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Песто Росо (Червено песто)

Песто Росо (Червено песто)

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Песто Росо (Червено песто)1 / 2
18/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1 бурканче
"Готово е за минути и всички с удоволствие ще го опитат"

Необходими Продукти

  • сушени домати - 2 шепи (около 150 - 200 г)
  • домати - 1/2 среден по размер
  • чесън - 1 скилидка
  • маслини - 2 бр. обезкостени
  • кашкавал - 2 с.л. настърган или повече (Пармезан)
  • орехи - 1 с.л. счукани
  • зехтин - на око
  • балсамов оцет - 1 ч.л. или малко повече
  • лимонов сок - 1 ч.л. прясно изцеден, по желание
  • сол - на вкус
  • захар - 2 щипки
  • босилек - 1 к.л. сушен, може и пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете сушените домати в гореща вода, докато омекнат хубаво. След това ги отцедете, но запазете водата, и ги накълцайте по-ситно.

Смесете ги в блендер или чопър с нарязания половин пресен домат, долейте от водата, където са киснали доматите, и разбийте малко.

След това добавете скълцания чесън, маслини, балсамов оцет и зехтин и преценете дали има нужда от още вода. Започнете да разбивате, докато започне да става гладко.

След това добавете подправките, малко лимонов сок (може и без, за да не стане прекалено кисело), настъргания кашкавал и малко орехи по желание. За кратко разбъркайте и е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: