Вратни пържоли с гарнитура

18/01/2015
Росица Иванова
отРосица ИвановаЧирак26254679
"Не пропускайте да се насладите на крехки вратни пържоли, поднесени с любимата ни салата Табуле!"
Приготвяне50 мин.
Готвене70 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 496
  • Преглеждания за месеца228
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете пържолите от двете страни с черен и шарен пипер и с малко сушена мащерка. Начукайте ги внимателно, като сложите отгоре плик. Начуканите пържоли премесетете в тава и залейте с малко олио и виното, което трябва да ги покрива поне до половината. Оставете да се маринова за половин или един час.

След това загрейте малко мазнина в незалепващ тиган, отцеждайте пържолите малко и ги запържете от двете страни, колкото да се запечатат.

Върнете ги отново в тавата и сложете да се пекат около 1 час с маринатата или докато останат на мазнина. Обръщат се веднъж по време на печенето.

През това време накълцайте измития и отцеден магданоз ситно. Сипете го в купа и добавете скълцания лук и ситно нарязания домат, на който може да отделите сърцевината. По желание може да сложите малко повече домат. Сипете и накиснатия предварително във вода булгур, който сте отцедили.

Объркайте салатата със сол, лимонов сок, зехтин и малко черен пипер по желание.

Поднесете пържолите със салата Табуле.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар