Патладжанов дип

18/01/2015
Crista
отCristaНовак
"На препечена филийка, като ароматно мезе - изборът е ваш, ние само даваме вкусни идеи "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции1 купичка
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 644
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • патладжан - 1 бурканче печен
  • чесън - 2 скилидки
  • майонеза - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/3 ч.л. прясно смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Може лесно да приготвите рецептата, ако използвате консервиран печен патладжан. Ако не разполагате с такъв, просто изпечете 2 патладжана и ги обелете.

В блендер или кухненски робот ги смесете със сол, черен пипер, счукания чесън и майонезата. Пасирайте, докато се получи хомогенна смес. Може да използвате и обикновен пасатор.

Така получения дип може да използвате за брускети, сандвичи или като апетитка.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар