Ябълкова торта с грис и канела

15/10/2010
"Да, да, знаем, че тортите са шоколадови и с крем, но опитайте и нашето предложение за ябълкова торта с грис и канела, което гарантирано ще ви накара да промените мнението си "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 195
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана13 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете гриса, брашното, захарта и бакпулвера и разделете тази смес на три еднакви части. Обелете ябълките и ги настържете на едро ренде.

Намазнете тава и я поръсете с брашно. Първо се изсипва 1/3 от сухата смес, отгоре се разпределят половината настъргани ябълки, след което се поръсва с канела.

Следва отново суха смес, ябълки, канела и се завършва със суха смес. Залейте сладкиша със 150 мл олио или разтопено масло. Сложете го да се запече до златист цвят на 180 градуса.
подобни рецепти тук

5 12
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Крис
Крис
10.03.2016 09:30
Страхотен е! Първоначално тортата стои суха, колкото повече време стои толкова по - сочна става, ябълките си пускат сока. Хубаво е да се избере по - сочен сорт ябълки.
0
0
силвия димитрова
силвия димитрова
06.02.2015 10:38
Сега го правя,но не видях да има яйца? Така ли трябва да бъде?
0
0
Ваня
Ваня
23.08.2014 18:00
Великолепно! Наистина сполучлива и икономична рецепта. Благодаря на авторката!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!