Запеканка с бекон и сметана

19/01/2015
Милен Вълков
отМилен ВълковНовак
"Вкусна ястие за новаци в кухнята - просто обърквате продуктите и запичате "
Приготвяне35 мин.
Готвене60 мин.
Общо95 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 999
  • Преглеждания за месеца153
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните в 2 л подсолена вода. Нарежете кашкавала на тънки филийки. Нарежете бекона на ленти. Намажете с мазнина правоъгълна тава за печене.

В нея наредете на пластове макароните, бекона и кашкавала. Обелете лук и чесъна, нарежете ги на ситно.

Загрейте фурната на 200 градуса. Сгорещете зехтина в тиган и изпържете до прозрачност чесъна и лука. Поръсете ги с лютия пипер. Разбъркайте бульона със сметаната и го налейте в тигана.

След като кипне, овкусете сместа с черен пипер, сол и индийско орехче. С получената смес се залива запеканката. Печете я 30 минути. Поднесете с нарязан магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар