Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Австралийска торта с какао

Австралийска торта с какао

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3212k
Австралийска торта с какао1 / 2
21/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
14 парчета
"Опитайте да видите какви вкусно торти ядат на другия край на Земята"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 10 бр.
  • пудра захар - 250 г
  • брашно - 200 г
  • орехи - 200 г
  • галета - 3 с.л.
  • масло - малко
  • какао - 2 с.л.
  • за крема
  • масло - 300 г
  • пудра захар - 500 г
  • шоколад - 100 г
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците с 2/3 от захарта. С останалата захар разбийте белтъците на пухкав сняг и съединете с жълтъците. Разделете сместа на две части. Към едната част объркайте брашното. Изпечете в тортена форма полученото пандишпанено тесто.

Втората част разбъркайте със смлените орехови ядки, какаото и галетата. Отново изпечете в тортена форма. Всеки от двата разноцветни блата разделете на 2 отделни - получават се общо 4 блата. Ако има възможност, разделете всеки блат на 3 отделни.

За крема разбийте маслото на пяна и добавете ванилията и захарта като доразбиете. Разделете крема на две и едната част разбъркайте с разтопения шоколад. Другият крем остава бял. Част от един от кремовете трябва да заделите за намазването на тортата отгоре.

Намажете светлите блатове с тъмен крем, а шоколадовите блатове - с бял. Сложете ги един върху друг, изравнете и намажете цялата торта с един от кремовете.

Отгоре може да украсите тортата по желание - с ядки, плодове от сладко и т.н.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: