Еклери с млечен крем

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Еклери с млечен крем1 / 2
21/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
20 бр.
"Вълшебно вкусни еклери, които ще приготвите повече от веднъж - гарантирано"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • масло - 1 пакетче краве
  • яйца - 7 бр.
  • сол
  • за крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 80 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • ванилия - 1 прахче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете половин литър вода и добавете маслото с щипка сол. След стопяване на маслото, сипете брашното наведнъж и бъркайте, докато се получи гладка смес. Снемете от котлона и добавете разбитите отделно яйца едно по едно при непрекъснато разбиване.

От тестото шприцовайте еклери с продълговата форма в суха тавичка на разстояние около 2 см един от друг. Изпечете еклерите до готовност в умерена фурна и ги оставете да изстинат на отворена врата на печката.

За крема смесете брашното и млякото, бъркайте и варете до сгъстяване на тих огън. След това добавете последователно жълтъците, захарта, ванилията и разбитите на сняг белтъци. Бъркайте с белтъците внимателно отдолу нагоре.

Изстиналите еклери разрежете с остър нож от едната страна и ги напълнете с крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лудия сладкар !!
Лудия сладкар !!
Емииии крема не става,както си го мислих...Даже и както е на снимката ;)
10.08.2015 23:28
1