Украински ватрушки с извара и мак

22/01/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне240 мин.
Готвене40 мин.
Общо280 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо486
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се размива в топлото мляко. Добавят се захарта, солта и яйцата и всичко се разбърква. Добавя се брашното и се разбърква 5 минути. Добавя се омекналото масло и тестото се покрива и се оставя на топло за 2 часа.

След това се измесва още веднъж и отново се оставя на топло за 1 час. Стафидите се измиват с топла вода. Изварата се смесва със захарта, добавя се яйцето, брашното и стафидите.

Маковото семе се измива в топла вода и се отцежда през сито. Слага се в тенджерка, добавя се медът и се вари на бавен огън 10 минути при непрекъснато бъркане. Сваля се от котлона и се охлажда.

Тестото се измесва още веднъж и се оформя фитил с дебелина 6 сантиметра. Реже се на равни парчета и от тях се правят топчета. Редят се на 5 сантиметра разстояние едно от друго в намазана с мазнина и поръсена с брашно тава.

Правят се вдлъбнатини в топчетата и се пълнят с плънка. В половината топчета се слага макова плънка, в останалата половина – плънка с извара. Маковите ватрушки се покриват също с плънката от извара.

Оставят се за 30 минути на топло. Намазват се с разбито яйце и се пекат 40 минути на 180 градуса. Поръсват се с пудра захар.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар