Пълнени пикантни калмари

22/01/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 347
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • калмари - 1 кг
  • зехтин - 1 с.л
  • яйца - 3 бр. сварени
  • магданоз 4 стръка
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
  • сол - 2 щипки
  • галета - 100 г
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калмарите се почистват и се измиват. Сваряват се за около 20 секунди.

Приготвя се плънка, като яйцата се режат на ситно, добавят се галетата, нарязаният на ситно магданоз, млякото, зехтинът и подправките.

С тази плънка се пълнят калмарите и се нареждат в тавичка. Заливат се с малко вода.

Отгоре се нареждат парченца масло. Ястието се пече на 200 градуса 30 минути, като се полива от време на време със соса от печенето.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!