Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Неаполитански картофени топки

Неаполитански картофени топки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Неаполитански картофени топки1 / 2
22/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Имате ли нужда от още причини, за да се влюбите в Италианската кухня?"

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • яйца - 3 бр. жълтъци
  • брашно - 120 г
  • зехтин - 130 мл
  • домати - 4 бр.
  • мащерка - 2 стръка
  • кашкавал - 100 г
  • индийско орехче - 1 щипка
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се сваряват до омекване. Пасират се или се намачкват с вилица. Добавят се жълтъците, солта, черният пипер, индийското орехче и брашното.

Разбърква се добре и с мокри ръце се оформят топки. Варят се в солена вода. Вадят се и се отцеждат.

Доматите се пасират и се задушават на слаб огън до сгъстяване. Добавя се зехтинът и сосът се задушава още 3 минути. Излива се в тава.

Отгоре се нареждат картофените топки и се поръсват с настърган кашкавал. Запичат се на 190 градуса до разтопяване на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: