Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Кифлички с моркови и мармалад

Кифлички с моркови и мармалад

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Кифлички с моркови и мармалад1 / 2
23/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
15 бр.

Необходими Продукти

  • масло - 1 пакетче
  • захар - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • моркови - 250 г настъргани
  • брашно - 500 г
  • амонячна сода - 1 пакетче
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • портокалова кора
  • мармалад - или по - гъсто сладко
  • орехи - едро счукани
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло със захарта и добавете яйцето, настърганите моркови, млякото с разтворената в него амонячна сода и настърганата цитрусова кора.

Отделете 2 с.л. от брашното и останалото добавете към сместа с моркови. Замесете тесто, което трябва да разделите на 6 топчета.

Всяко се овалва в брашно и се разточва на кора с дебелина 4-5 мм. Режат се триъгълници, в основата на които се слага мармалад и се завиват на кифлички.

Подреждат се в подмазнена тава и ги изпечете в силна фурна. Още топли ги поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: